Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ



Η  τεχνη του ονειρεματος  ειναι η ικανοτητα  να χρησιμοποιει κανεις τα κοινα του ονειρα και να τα μετασχηματιζει σε ελεγχομενη επιγνωση μεσω μιας ειδικης μορφης  προσοχης  που ονομαζεται προσοχη του ονειρεματος.

Η  τεχνη  της καταδιωξης (παραφυλαξης) ειναι μια σειρα απο διαδικασιες  και τροπους συμπεριφορας που επιτρεπει σε εναν πολεμιστη να αντλησει  το καλυτερο δυνατο απο οποιαδηποτε υπαρκτη κατασταση

Στους πολεμιστες συνισταται να μην  κατεχουν υλικα  αγαθα στα οποια να εστιαζουν τη  δυναμη τους, αλλα να την εστιαζουν στο πνευμα, στο πραγματικο ταξιδι στο αγνωστο και οχι στα τετριμμενα.
Οποιος θελει να ακολουθησει το μονοπατι του πολεμιστη πρεπει να απαλλαγει απο τον πειθαναγκασμο της ιδιοκτησιας και της  προσκολλησης στα αντικειμενα.

Η ενοραση ειναι μια σωματικη επιγνωση. Η  κυριαρχια της αισθησης της ορασης στην υπαρξη μας επηρεαζει αυτη τη σωματικη επιγνωση και την κανει να σχετιζεται  με το ματι.
Το χασιμο της ανθρωπινης μορφης μοιαζει με σπειρα. Χαριζει στον πολεμιστη την ελευθερια να θυμαται τον εαυτο του σαν  πεδια ενεργειας  που δεν εχουν διαστρεβλωθει, και αυτο  με τη σειρα του τον καθιστα ακομα πιο ελευθερο..

Ο  πολεμιστης γνωριζει οτι περιμενει και ξερει τι περιμενει, και οσο περιμενει τα ματια του αγαλλονται  κοιταζοντας τον κοσμο. Το  απολυτο επιτευγμα του πολεμιστη  ειναι να απολαυσει τη χαρα του απειρου..

 Καρλος    Καστανεντα
Αποσπασματα   απο το  Δωρο  του Αετου



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου