Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

Ο ΤΡΟΧΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

  << O θανατος  ειναι ενας στροβιλος, ο θανατος  ειναι ενα λαμπερο  συννεφο περα στον οριζοντα, ο θανατος ειμαι εγω που σου μιλαω, ο θανατος εισαι εσυ και το σημειοματαριο σου, ο θανατος ειναι τιποτα . Τιποτα. Ειναι εδω, κι ωστοσο δεν ειναι>>

Ο πολεμιστης πεθαινει δυσκολα. Ο θανατος  του πρεπει να παλεψει για να τον παρει. Οπολεμιστης δεν παραδιδει τον εαυτο του στο θανατο τοσο ευκολα.


Το να εισαι  πολεμιστης δεν ειναι απλως ζητημα επιθυμιας. Ειναι μαλλον μια αεναη παλη που διαρκει μεχρι και την τελευταια στιγμη της ζωης μας.Κανεις δεν γεννιεται πολεμιστης, ακριβως οπως κανεις δεν γεννιεται μεσος ανθρωπος.Εμεις οι ιδιοι κανουμε τον εαυτο μας το ενα  η  το αλλο...                                                                  

Ενας βασικος κανονας   του  πολεμιστη ειναι οτι παιρνει  τις αποφασεις του με τοση προσοχη, ωστε  τιποτα απο οσα μπορουν να εχουν ως αποτελεσμα δεν ειναι δυνατο να τον εκπληξει, ποσο μαλλον να του στερησει τη δυναμη του..             

Διαλεγουμε  μονο μια φορα.Διαλεγουμε να γινουμε πολεμιστες  η κανονικοι ανθρωποι. Δεν υπερχει δευτερη επιλογη. Οχι σε τουτη  τη  γη..


Καρλος  Καστανεντα..


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου