Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

ΑΙΕΘΗΛΑ

Ειπε ο Δασκαλος στους μαθητες.Δεν καταλαβαινω το Ζεν.  Δεν υπαρχει τιποτα για να σας δειξω.Για αυτο μην περιμενετε ορθιοι να βρειτε κατι απο το τιποτε. Φωτιστειτε μονοι σας,αν θελετε. Αν υπαρχει  κατι βρειτε το μονοι σας.                                        

ΠΩΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΝΕΤΑΙ  ΚΑΝΕΙΣ¨?
ΥΠΗΡΞΕ ΠΟΤΕ ΔΕΣΜΙΟΣ?

Μεσα σε λιγα χρονια η επιστημη εκανε τεραστια αλματα,σε ολους τους τομεις.Μια συνεχης αναζητηση, πηγαμε στην σεληνη, ανακαλυψαμε και εξερευνησαμε πλανητες,μελετησαμε το διαστημα.
Αρχισαμε να κανουμε διαφορα πειραματα για να βρουμε απο τη  δημιουργηθηκε ο κοσμος μας.Γιατι ολα αυτα.Θελουμε να ειμαστε συνεχως απασχολημενοι και να ψαχνουμε σε λαθος μερος για την αληθεια, γιατι φοβομασται να την αντικρυσουμε.Δεν υπαρχει τιποτα εκει εξω για να βρουμε τα παντα βρισκονται μεσα μας.Ολες οι απαντησεις για την ζωη,για την υλη, και για το συμπαν τις εχουμε εμεις. 
Εμεις ειμαστε η αρχη και το τελος της δημιουργιας,ο καθενας απο εμας ειναι ενας μικρος κοσμος.Ο εσωτερικος δρομος αναζητησης της αληθειας ομως ειναι δυσβατος και οδυνηρος,επικινδυνος, μυστηριωδης,και περα απο την τυποποιημενη συμπαγη πραγματικοτητα που γνωριζουμε.Γιαυτο προτιμαμε να διανυσουμε χιλιαδες χιλιομετρα ως την σεληνη, να σκαψουμε χιλιαδες χιλιομετρα ως τον πυρηνα της γης παρα να κανουμε ενα μονο βημα μεσα μας,να αντικρυσουμε τον εαυτο μας και να γκρεμισουμε τα στεγανα του ΕΓΩ μας.Δημιουργοντας ενα μικρο ρηγμα αρκει μια αχτιδα αληθειας να εισελθει στο φαινομενικα συμπαγες δωματιο του εγω μας και οσπορος εριφθει,το μικρο λουλουδι θα γινει δεντρο που οι ριζες του θα διαλυσουν την αγνοια και την ψευδαισθηση το εγωικο μας οικοδομημα θα καταρευση.Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΕΚΕΙ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ .          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου